ISR Märk-DNA Stöldskydd

78-ISR-34

Märk-DNA / ISR Stöldskyddsmärkning  med etsning och ultraviolett vätska. Märk dina värdefulla ägodelar; barnvagn, cykel, moped, motorcykel, båtmotor, båt, hästtillbehör/hästsadel eller varför inte bilens fälgar. Var ett steg före tjuven!

Lätt att applicera - svår att forcera. Gstörre chans att få tillbaka dina ägodelar. Samarbete med Polisen som vid tillslag kan identifiera stöldgods.

Mer detaljer

Slut i lager

314 kr

-15%

369 kr

Produktbeskrivning

ISR - Stöldskydd med etsning, Märk-DNA

Stöldskyddsmärkning med etsande ultraviolett vätska. Stöldskyddsmärkningen består av ett antal dekaler som fästs på dina ägodelar som tillsammans med etsande vätska skapar skyddet. Stöldskydda din barnvagn, cykel, moped, motorcykel, båtmotor, hästsadel eller varför inte bilens fälgar. Dekalerna är försedda med en unik kod som förser varje föremål med en unik och permanent identifiering. Den unika koden registrerar du tillsammans med dina uppgifter, som sedan blir sökbar för t.ex. Polis.

Var ett steg före

Var ett steg före tjuven. "Buset" undviker om de kan märkta föremål - tack vare ISR-märkningen och UV-vätskan. Dekalerna härdar fast och är praktiskt taget omöjliga att avlägsna. Lätt att applicera - svåra att forcera. Den en etsande UV-vätska stryks över dekalerna som tränger ned i de laserskurna hålen och etsar sig fast i underlaget. Resultatet blir ett tydligt, unikt nummer (kod) och en hänvisande webbadress.

Lyckas man få bort en eller flera dekaler kommer ändå all text att vara synlig i Polisens UV-ljus. Dessutom syns att dekaler avlägsnats, vilket skapar misstankar om stöld. Ett upphittat föremål kan enkelt avslöjas om det är anmält stulet eller slaktat på följande sätt (endast Polisen kan identifiera ägaren). Dina personuppgifter är skyddade.

- Dekalens unika QR-kod som du kan scanna med hjälp av en app (ex i-nigma)
- Dekalens unika nummer, som går att söka på www.isrcodecheck.com (webbadressen anges också i märkningen).
- En ackrediterad internationell databas håller reda på cykelns ägare. Oavsett vilket land föremålet hittas i kan polisen spåra ägaren.
- Registreringen görs enkelt av ägaren utan krav på vare sig registrerings- eller abonnemangskostnad.
- Registrering sker i samma databas som för SmartDNA® och uppfyller myndigheters krav för MärkDNA produkter.

Köpa en ISR-märkt produkt?

Ska du köpa en produkt och den är ISR-märkt kan du enkelt kontrollera om den är anmäld stulen. Om så är fallet, avstå köp och kontakta Polisen snarast möligt. Du kan dock inte se VEM som är ägaren, det kan bara Polisen (personuppgiftslagen)

Ett stöldmärkningspaket innehåller

- 2 stora perforerade dekaler
- 2 små perforerade dekaler
- 1 mellanstor perforerad dekal
- 1 varningsdekal
- UV-vätska och påstrykare
- Registerkort
- Bruksanvisning
- Innehållet är förpackat i en Zip-påse i plast

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt på de perforerade dekalerna. Dekalerna är försedda med ett mycket starkt lim som fäster bra på många olika ytor (till exempel stål, aluminium, kolfiber, plast med mera). På grund av det kraftfulla limmet bör du se till att du har bestämt dig VAR dekalerna ska placeras. Det går nämligen inte att flytta dekalerna när de väl har fått fäste.

På en cykel, moped eller motorcykel rekommenderar vi att du sätter de två stora dekalerna på ramen (olika sidor), de två små dekalerna i naven samt den medelstora dekalen i anslutning till ramnumret. En barnvagn kan märkas både synligt och mer diskret (insida eller utsida av chassit). Båtmotor på nedre och övre delen av riggen och kåpan. Fundera på en synlig placering och en dold.

2. Pensla den UV-baserade etsvätskan över den perforerade koden och webbadressen. Säkerställ att etsvätskan appliceras på samtliga punkter. Appliceringen kan göras på de flesta material, men UV-vätskan biter inte på olackerad kolfiber (de flesta kolfibermaterialen är lackerade).

3. Sätt varningsdekalen på ett väl synligt ställe.

Dekalerna är försedda med ett mycket starkt lim som fäster bra på många olika ytor (till exempel stål, aluminium, kolfiber, plast med mera). På grund av det kraftfulla limmet bör du se till att du har bestämt dig var dekalerna ska placeras, det går nämligen inte att flytta dekalerna när de väl har fått fäste.

VIKTIGT! Registrering

Det är viktigt att du registrerar din ägodel när du har märkt den. Registrera koden tillsammans med dina kontaktuppgifter på
www.retainagroup.com/adnas

Har du fler koder registrerar du dem under samma konto. Kom ihåg att uppdatera de registrerade uppgifterna om du flyttar eller säljer din produkt.

Registrering sker i samma databas som för SmartDNA® och uppfyller myndigheters krav för MärkDNA-produkter.

Kontrollera en kod

Behöver du kontrollera om en produkt är registrerad stulen, kontrollera koden på
www.isrcodecheck.com

Videoklipp

Passande tillbehör

    Syskonhuset-kunder har även köpt