Sittvagnar & Sulky


Dags för sittvagn/sulky!

Många är ställningstagandena när man ska köpa barnvagn. När det är dags för familjen att skaffa en sittvagn/sulky har många redan erfarenhet av att ha skaffat en barnvagn till sin bebis så kanske är du som förälder eller ni som föräldrar redan medvetna om vad ni prioriterar när det gäller val av sittvagn/sulky. Det kan var många faktorer som t.ex. vilken sittvagn/sulky är säkrast och bekvämast att både sitta i och köra och var ska ni mest köra vagnen? Låt sittvagnen/sulkyn bli ett naturligt val för hela familjen!

Sittvagn / Sulky i ur och skur

Barnet kanske nu är så pass stort att hen går vissa sträckor själv, men inte tillräckligt stor för att klara sig helt utan vagn. Titta gärna på lite olika modeller för sittvagnar/sulkys och se om det finns modeller som är lätta för barnet att själva klättra upp i, eller om man som förälder måste lyfta i barnet varje gång. Ta också en noga titt på hur mycket kan man stoppa i förvaringsutrymmet under sittdelen? En stor förvaringskorg under sittdelen är att föredra och som man kan stoppa ner matinköp i och en väska med extra kläder, regnskydd etc. Hela familjen kan på så sätt dra nytta av sittvagnen/sulkyn. Det finns också en uppsjö av barnvagnstillbehör som tillval till sittvagn/sulky. Vad har just ni i er familj för speciella önskemål?

Ut på nya äventyr

Var ska ni köra? Är det i stan eller även i naturområden? Ska sittvagnen/sulkyn få plats på bussar och andra kollektiva färdmedel så är det viktigt med liten svängyta så att del blir lätt att parkera vagnen när det finns andra vagnar bredvid. Brukar ni åka bil är det praktiskt om sittvagnen/sulkyn går att fälla ihop på ett bra sätt så att hela familjen får plats i bilen. Låt åkturen bli ett äventyr för barnet. Kan barnet se omgivningen och dig väl? Man kan ofta byta lutning på sittvagnen/sulkyn så att barnet kan vila när det vill. Vad för slags hjul passar bäst när ni ska ut i naturen med sittvagnen/sulkyn? Om ni ofta är ute i skog och mark kan ni anpassa ert val efter detta med terränghjul.

Syskonhuset respekterar din integritet - Vi använder cookies för att skydda din data, samt för att anpassa tjänster och erbjudanden.